Vores baby Anna

Hvad vi troede skulle være en helt almindelig onsdag, blev en af de bedste dage i vores liv. Vores baby Anna kom til verdenen onsdag den 30. december kl. 21.47 ca. 5 uger før termin.

anna.jpg

Onsdag morgen kl. 05.30 vågnede jeg op med våde natbukser. Jeg var dybt forvirret, men tænkte at det måske var baby Anna der var sunket ned og derved presset på blæren. Heldigvis skulle vi til jordemoderkonsultation samme dag kl. 10.20. Derefter gik det slag i slag.

Vi fortalte jordemoderen om vores oplevelse og hun sagde at det lød til at det var fostervandet der var gået. Efter at have undersøgt mig blev vi sendt direkte på fødegangen, med beskeden om at det sandsynligvis var fostervandet der var gået og at jeg skulle føde indenfor de næste 24 timer. Både Christian og jeg var i chok, det var en meget overvælgende nyhed, og der var mange tanker der fløj igennem vores hoveder. Specielt den lilles velbefindende bekymrede os, og spøgsmålet… kan man få en helt almindelig baby, 5 uger før termin uden det giver babyen varige mén…?

Vi ankom til fødegangen omkring kl. 12.00 hvor jeg blev undersøgt og jordemoderen bekræftede at det var forstervandet der var gået, hvorefter hun sagde ”så vi skal lige have lavet en indlæggelse”, dvs. når vi igen kommer hjem er det med en lille baby i armene. Beskeden var meget overvældende. Jeg havde ingen veer og havde kun åbnet mig 2 cm, så jordemoderen spurgte om vi skulle sætte fødslen i gang med det samme, eller om vi ville afvente veer, hun informerede også at hvis vi valgte at afvente veerne skulle jeg have antibiotika når der var gået 24 timer. Christian og jeg blev enige om at fødslen lige så godt kunne blive sat i gang. På en eller anden måde synes jeg nu, det var heldigt at det pludselig væltede ind med fødende kvinder på afdelingen, det gjorde nemlig at vi lige fik tid til at fordøje beskeden og Christian fik tid til at køre hjem efter diverse ting. Efter ca. 7 timer blev det vores tur, jordemoderen havde problemer med at ligge det vestimulerende drop, og måtte efter 2 forsøg tilkalde en narkosesygeplejeske. Kl. 19.30 var droppet lagt og veerne begyndte ”langsomt” at tiltage. Kl. 20.00 begyndte jeg for alvor at få veer, og de var ekstremt kraftige. Allerede efter en time begyndte jeg at få presveer, og jordmoderen var meget overrasket over at jeg allerede havde åbnet mig 8 cm i løbet af en time. Presveerne var voldsomme og jeg skulle lige vænne mig til hvordan det var jordemoderen ville have jeg skulle presse. Det var en underlig fornemmelse, først føles det som om jeg skulle vildt på toilettet og pressetrangen var så stor at jeg slet ikke kunne holde igen. Jeg fik ikke noget smertestillende, kun en kold kuld som jeg knugede på min pande, for det var så varmt. I løbet af udvidelsesfasen havde jordemoderen sat en elektrode på lille Annas hoved, så hun hele tiden kunne følge med i Annas hjerterytme. Efter at jeg havde haft en ve var det vigtigt at jeg trak vejret dybt så lille Anna kunne få ilt. Også Christian pressede med :o) han var til stor støtte under hele forløbet. Det varede ikke længe inden jeg skulle til at presse hovedet ud, phu en omgang. Lige som jeg troede at hovedet var ude, gled det ind igen og min kommentar var ”åh nej, hun må ikke glide ind igen”, men jordemoderen forsikrede mig om at allerede i næste persve ville jeg få til samme punkt og da presveen kom, tænkte jeg bare ”nu skal det hoved ikke glide ind igen, så jeg pressede indtil jeg var helt gasblå i hovedet og det gav pote. Kroppen var ikke så slem at føde, jeg mener det tog en eller to presveer. Og efter kort tid kom det længeventede skrig – og jeg husker jeg udbrød ”hvor er det godt hun siger noget”. Jordemoderen spurgte ”ved i hvad det er” vi svarede ”en lille pige” og det var det, vores lille baby Anna var født. Jeg fik hende op på maven, det bedste fornemmelse i verdenen og Christian roste mig til skyerne ”Du var så god skat”. Anna kom til verdenen onsdag den 30. December kl. 21.47.

Kl. ca. 00.30 blev vi fulgt op på barselsgangen. Personalet der tog imod på barselsgangen var rigtig flinke og forholdene var meget gode. Jeg kom til at ligge på en to personers stue hvor vi delte et stort badeværelse med en anden stue, det eneste minus var at Christian ikke kunne sove det, han havde dog lov til at være på stuen fra kl. 09.00 til 21.30.

Opholdet på barselsgangen husker jeg tilbage på som noget meget positivt, til trods for at jeg var vågen næsten døgnet rundt. Men det var dejligt trykt at være der. Annas blodsukker, gulsottal og vægt blev løbende kontrolleret og alt var som det skulle være. Gulsot tallene var dog på et tidspunkt lidt høje, men ikke i nærheden af hvor hun skal i lysbehandling. Når gulsot tallene er høje, bevirker det at hun bliver sløv og ikke vil spise, så vi havde et par dage hvor der skulle kæmpes hårdt for at nå op på de fastsatte mad-mængder. En anden ting jeg også skulle kæmpe hårdt med, var at få sat mælkeproduktionen i gang. I starten havde jeg så lidt mælk, og tænkte ”der bliver aldrig nok til at mætte den lille”, men efter at have været ekstremt flittig med udmalkningsmaskinen, producerer jeg nu mere mælk end Anna kan nå at drikke/ spise. Anna skulle have mad hver 3 time. De første par måltider forsøgte personalet på barselsgangen at fodre hende med kop eller pipette, men den lille Anna, kunne ikke holde maden i sig og gyllpede det hele op igen. Resultatet deraf blev derfor at Anna fik indlagt en sonde (en lille tynd slange som blev ført gennem hendes næse og ned i mavesækken). Først skulle jeg amme hende i 10-15 min, hvorefter personalet gav hende den resterende mængde gennem sonden.

Den 31. December kom mine forældre om eftermiddagen og Ella, Ole og Christoffer om aftenen. Mine forældre havde champagne med så vi kunne skåle det nye år ind og byde Anna velkommen til verdenen (jeg fik naturligvis ikke noget). Om aftenen havde vi aftalt med Ella og Ole at vi skulle spise sammen, evt. bestille mad ude fra. Men det var helt umuligt at finde et madsted der var åbent, så det endte med at nytårsmenuen kom til at stå på pizza, hvilket også var meget fint. I anledningen af nytårsaften havde Christian fået lov til at blive på barselsgangen længere, men da klokken var 22.30 var jeg så træt, så jeg sagde til Christian at han gerne måtte tage hjem og skåle nytåret ind sammen med Tina, Thomas, Friis og Malene, hvilket han tog imod.

Fredag den 1. Januar blev Annas hjerte og lunger tjekket af en børnelæge og alt var som det skulle være. Faster AC kom om eftermiddagen for at se lille Anna.

2. Januar 2010 – Vægtstigning gulsottal ok. Onkel Esben og Moster Lene kom forbi om eftermiddagen for at se Anna pigen.

3. Januar var lidt af en kaotisk dag. Vi prøvede ammesonde, men Anna blev meget forvirret af den slange der skulle puttes ind mellem hendes mund og mit bryst og ville derfor ikke sutte. Vi fik uanmeldt besøg af Jørgen og Bodil, det var rigtig hyggeligt, men det kan vælte hele planlægningen når besøgende kommer uanmeldt. Ved kontrolvejningen havde Anna tabt sig. Jeg var forbi Ella og Ole for at besøge Sallie, jeg havde savnet hende forfærdeligt og følte i den grad at jeg havde svigtet hende, da vi jo regnede med at komme hjem igen da vi tog af sted til jordemoder den 30. December. Gensynet og savnet var gengældt og tårerne trillede ned af mine kinder, sikkert hjulpet god på vej af alle de hormoner der fløj rundt i min krop. Sallie veg heller ikke fra min side i den time jeg var hos Ella og Ole. Ved syvtiden kom Ella og AC forbi for at se den lille Anna. Om aftenen da Christian skulle pusle Anna, hev den lille dame hendes sonde ud. Vi blev noget forskrækket, men det var starts skuddet til at undvære sonden og gå over til flaske som supplerende.

4. Januar – da Anna blev vejet om morgenen havde hun tabt 50 g og hendes gulsot tal var steget, måske var det ikke kun os der havde haft en dårlig søndag. Så vi besluttede os for at vi ikke vil have besøgende de næste 2 dage.

5. januar – Beslutningen om at fokusere på Anna gav pote. Anna havde taget 40 gram på og gulsot tallene var bedre. Hun var lidt svær at få til at spise om dagen, men om aftenen spiste hun godt. Personalet luftede for os at hvis vægten fortsat var stigende den efterfølgende dag og gulsot tallene er i bedring, så var der mulighed for vi kunne komme hjem.

6. januar – Anna havde taget 45 gram på (2435 g) og gulsot tallene var faldet, det var lige før tårerne begyndte at trille ned af kinderne på mig. Nu kunne vi få vores lille prinsesse med hjem. Jeg begyndte straks at pakke og ringede til Christian for at fortælle at han godt kunne finde autostolen frem og pakke varmt tøj til Anna. Vi havde en god udskrivningssamtale med personalet og fik en kopi af Annas journal samt svar på vores spørgsmål. Vi aftalte at vi fredag den 8. Januar skulle komme til kontrolvejning og få tjekket gulsot tallene endnu engang. Om eftermiddagen kom Ella og Ac forbi med ”miniaturetøj” og ikke mindst lille Sallie.

8. januar – Vi var til kontrolvejning med Anna på barselsgangen kl. 11.00 hvor hendes gulsot tal også blev tjekket igen. Anna havde taget 55 gram på og vejede pt. 2480 gram, dvs. hun allerede er over sin fødselsvægt. Personalet sagde at det var utrolig flot, da det ofte kunne tage op mod 14 dage for for tidligt fødte. Også gulsot tallene var faldet, så alt var i den skønneste orden. Nu glæder vi os bare til lillepigen skal vejes igen. På tirsdag den 12. januar kommer sundhedsplejesken, så er det spændende hvad hun har at fortælle :o)

Det har været en begivenhedsrig uge, og jeg tænker ofte… jamen vi burde jo slet ikke være forældre endnu. Men det er den største gave i hele verdenen at blive forældre også selvom det er 5 uger før termin :o)

Ps. Vi har det alle godt og Anna er blevet en sulten pige, så vi er ikke i tvivl om hun nok hurtigt skal blive en stor pige.

3 tanker om “Vores baby Anna

  1. Hejsa I 3.
    Ja det er så flot at se ,hvordan I klarer det. Det er bare til UG. Og lille Anna klarer sig så fint, der er ingen tvivl om at hun er en lille stærk pige.Men i kræft af, at hun har nogle vedholdende forældre, der sætte hende i første række , så må alt andet vente. Det er så godt gået. Men vi glæder os helt vildt til, vi må også nusse og pusle. Men det er helt op til jer hvornår det er.For det viser I ,at det har I helt styr på. Vi er stolte af jer.Stort knus fra de stolte, mormor og morfar.

  2. Tusind tak for de pæne ord – og Anna har de skønneste bedsteforældre, man kan tænke sig, på begge sider – det er jo fantastisk :o)

  3. Tusinde tak for den flotte beretning – den er god at have for jer senere – og ikke mindst for Anna senere i livet. Alle børn vil gerne vide i detaljer, hvordan de kom til verden 🙂

    Og tak for i dag, vi elsker at se jer sammen med Anna, – I er sjældent kompetente forældre – rolige og samarbejdende og ikke mindst, som mormor skriver – i stand til at tilsidesætte egne behov for Annas. Hun er i de allerbedste hænder hos jer 🙂

Der er lukket for kommentarer.